Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має право роботодавець наполягати, щоб усі працівники отримували зарплату в одному банку

Реклама

Роботодавцю заборонено будь-яким способом обмежувати працівника вільно розпоряджатися своєю зарплатою, відповідно ст. 25 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.1995 р. № 108/95-ВР, крім випадків, передбачених законодавством.

У Південно-Східному міжрегіональному управлінні Державної служби з питань праці відмітили, що виплачувати зарплату роботодавець може через банки/небанківські надавачі платіжних послуг, які отримали право на відкриття і ведення обслуговування рахунків, відповідно абз. 6 ст.24 Закону № 108/95-ВР. Проте лише за особистою письмовою згодою працівника.

Отже, працівник вправі самостійно обрати банк, через який бажає отримувати заробітну плату. Для цього потрібно написати заяву та зазначити реквізити особистого рахунку, на який роботодавець зобов'язаний виплачувати заробітну плату, яка належить працівнику.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини