Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи є бюджетним грантом компенсація витрат на сплату процентів за програмою «Доступні кредити 5-7-9»

Реклама

Бюджетний грант - це цільова допомога у вигляді коштів або майна, що надаються на безоплатній і безповоротній основі за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги (МТД) для реалізації проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах у порядку, встановленому законом (пп. 14.1.2771 ПКУ). Причому перелік надавачів бюджетних грантів визначає Кабінет Міністрів. До переліку таких надавачів включено також і Фонд розвитку підприємництва.

Проте, податківці Головного управління ДПС у Запорізькій області зауважили, що державна фінансова підтримка у вигляді компенсації Фондом витрат на сплату процентів за програмою «Доступні кредити 5-7-9» не відповідає визначенню бюджетного гранту згідно з пп. 14.1.2771 ПКУ, оскільки не пов'язана з реалізацією проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах.

При цьому положеннями ПКУ не передбачено різниць для коригування фінансового результату до оподаткування за операціями з компенсації Фондом витрат на сплату процентів за програмою «Доступні кредити 5-7-9». Таку компенсацію слід відображати при формуванні фінансового результату до оподаткування та, відповідно, об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств згідно з правилами бухгалтерського обліку.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини