Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон про клуб білого бізнесу

19 червня 2024, 09:45
4040
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада прийняла Закон про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства (законопроєкт №11084). Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк. Ми вже розповідали про цю ініціативу, а також наводили позицію головного лобіста даного акта - Данила Гетманцева.

Акт передбачає, зокрема, що якщо бізнес відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та має вищий за середні по галузі рівень заробітної плати, то податковий контроль у формі перевірок за ним не здійснюється. А саме: щодо нього діє мораторій на документальні перевірки, скорочено строки камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування (5 календарних днів). Також пропонуються індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів. Більше того - за відповідним платником закріплять комплаєнс-менеджера, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв'язку, у тому числі - у режимі відеоконференції.

Також платник на свій запит у п'ятиденний строк зможе отримати відомості про наявну у ДПС податкову інформацію, яка може свідчити про податкові ризики у діяльності платника, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.

Ярослав Железняк також повідомив, що у Законі проголосовано і рекомендацію уряду забезпечити для членів «клубу білого бізнесу» бронювання 25% працівників від мобілізації.

Нова LIGA360 змінює все! Підсвічуємо важливі законодавчі нововведення щодо бухобліку та оподаткування. Замов персональну презентацію менеджера для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини