Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За який період ДПС має право проводити фактичні перевірки

21 червня 2024, 13:35
459
0
Автор:
Реклама

Фактична перевірка може проводитися на підставі рішення керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу, оформленого наказом, копія якого вручається платнику податків або його уповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції під розписку до початку проведення такої перевірки, та за наявності хоча б однієї з підстав, визначених у п. 80.2 ПКУ. Відповідне роз?яснення розміщено в категорії 130.05 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

За загальним правилом за результатами перевірки порушень інших вимог податкового законодавства, безпосередньо не пов'язаних з декларуванням податкових зобов'язань платником податків, а також порушень вимог іншого, крім податкового, законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, контролюючий орган, крім випадків, визначених п. 102.2 ПКУ, має право самостійно визначити суму штрафних санкцій (фінансових санкцій, штрафів) платника податків не пізніше 1095 дня з дня вчинення відповідного правопорушення (абзац третій п. 102.1 ПКУ).

Отже, за наявності будь-якої з підстав, визначених п. 80.2 ПКУ, контролюючі органи мають право проводити фактичні перевірки суб'єкта господарювання з питань, передбачених пп. 75.1.3 ПКУ, та перевіряти період діяльності, відповідно до строків давності, встановлених ст. 102 ПКУ, з урахуванням періоду зупинення відліку строку давності, визначеного відповідно до п. 102.3 ПКУ.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Коли та які зміни, передбачені Законом № 3603, набувають чинності: гайд від податківців».

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини