Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна призупинити дію ліцензії на торгівлю алкоголем/тютюном вроздріб при тимчасовому припиненні госпдіяльності - ДПС

25 червня 2024, 13:10
450
0
Автор:
Реклама

За загальним правилом, ліцензія анулюється та вважається недійсною з моменту одержання суб'єктом господарювання (у тому числі іноземним суб'єктом господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) розпорядження про її анулювання в електронній формі засобами електронного зв'язку (ч. 53 ст. 15 Закону № 481).

Контролери відзначили: суб'єкту господарювання, який має ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями або тютюновими виробами та планує призупинити господарську діяльність, необхідно подати заяву на анулювання таких ліцензій.

Чинним законодавством не передбачено можливості призупинення дії ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями чи тютюновими виробами у випадку тимчасового припинення суб'єктом господарювання господарської діяльності.

У разі якщо суб'єкт господарювання не здійснює господарську діяльність, але при цьому ліцензії на право роздрібної торгівлі алкоголем чи тютюном виробами не анульовані, такий суб'єкт господарювання зобов'язаний зробити щоквартальний черговий платіж до відповідного бюджету за ліцензію та подати органу, яким видано ліцензію, копію платіжної інструкції з відміткою банку/небанківського надавача платіжних послуг.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Ліцензію отримано, а реєстрації платником акцизного податку ще немає: коли звітувати».

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 113.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Саме зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скористайся Summer program від LIGA ZAKON - отримуй знижку на нову LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини