Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Три роки підтримки для малого та середнього бізнесу — Кабмін

Реклама

Постановою Кабміну від 28 червня 2024 р. № 751 схвалено Бюджетну декларацію на 2025-2027 роки. Про те, що Уряд пропонує відмовитися від підвищення мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму у 2025-2027 роках, ми вже писали.

Сьогодні ж розглянемо план КМУ щодо малого і середнього підприємництва.

Нагадаємо, що розвиток підприємництва визначено одним із напрямів Національної економічної стратегії на період до 2030 року. При цьому створення умов для підвищення рівня доступу підприємств до фінансів визначено однією із стратегічних цілей. Крім того, покращення таргетування фінансової державної підтримки малим та середнім підприємствам передбачено Концептуальною запискою про збалансування підтримки малого та середнього бізнесу з фіскальною достатністю держави, розробленою та погодженою з Міжнародним валютним фондом на виконання зобов'язань, передбачених Меморандумом про економічну та фінансову політику від 11 березня 2024 року.

Тому на 2025-2027 роки підтримка малого і середнього підприємництва надалі залишиться в пріоритетах Уряду. Заходи із підвищення доступу малого і середнього підприємництва до фінансування за рахунок продовження виконання державної програми «Доступні кредити 5-7-9%» сприятимуть також розвитку та підтримці у період воєнного стану малого та середнього бізнесу.

Завдяки адаптації зазначеної програми до умов сьогодення забезпечується спрощення та доступність кредитування більш широкому колу суб'єктів підприємництва.

Ще одним інструментом підтримки бізнесу буде програма надання державних гарантій на портфельній основі, що передбачає спрощення доступу мікро-, малого та/або середнього підприємництва до кредитування навіть за відсутності у них достатнього забезпечення шляхом часткового гарантування державою їх боргових зобов'язань перед банками-кредиторами.

З метою збільшення потужностей наявного виробництва переробних підприємств, створення нових робочих місць та підтримки бізнесу буде продовжено надання державної допомоги суб'єктам господарювання у формі грантів для створення або розвитку бізнесу.

Такі гранти спрямовуватимуть на надання безповоротної державної допомоги суб'єктам господарювання для створення або розвитку:

  • переробних підприємств;

  • садівництва, ягідництва та виноградарства;

  • тепличного господарства.

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Також читайте:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини