Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Можуть ввеcти мито на експорт українських меду, кукурудзи та курятини до ЄС

18 липня 2024, 10:55
134
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, щодо українського експорту до ЄС цукру, яєць та вівса вже було запроваджено мито. Зараз Україна досягає межі лімітів безтарифної торгівлі з ЄС за медом, кукурудзою і курятиною. Про це заявив єврокомісар з питань сільського господарства Януш Войцеховський.

«Це була ініціатива єврокомісара із сільського господарства, - представити ці ліміти на імпорт, і вони працюють. Вони були активовані для трьох продуктів - для цукру, яєць та вівса. Ми спостерігаємо за ситуацією щодо інших чутливих продуктів. Найближчим є мед, експорт якого сягнув вже 89 відсотків від лімітів, кукурудза - 67 відсотків, та курятина - 59 відсотків», - сказав Войцеховський.

Раніше стало відомо, з 6 червня діють автономні торговельні заходи, за якими ще на один рік призупинена дія всіх імпортних мит та квот для українського експорту на європейський ринок. Водночас передбачено запобіжні обмежувальні заходи, які можуть бути застосовані до таких товарів, як курячі яйця, курятина, цукор, овес, кукурудза, крупи і мед. Запобіжники будуть автоматично застосовуватися, якщо обсяг імпорту цих товарів досягатиме середнього щорічного обсягу імпорту з України до ЄС у період з 1 липня 2021 року по 31 грудня 2023 року.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини