Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде відповідальність за неподання підтвердження придбання товарів/послуг у пільговому режимі за кошти міжнародної техдопомоги

22 липня 2024, 15:05
78
0
Автор:
Реклама

Застосування до платників податку відповідальності у вигляді штрафних санкцій відповідно до п. 120.1 ПКУ за неподання Інформаційного підтвердження придбання товарів, робіт і послуг у пільговому режимі за кошти міжнародної технічної допомоги за проектом (програмою) (Додатку 8 до Порядку залучення, використання та моніторингу міжнародної технічної допомоги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 лютого 2002 року № 153), ПКУ не передбачено. Такого висновку дійшли посадовці ДПС в роз?ясненні, яке розміщено в категорії 101.27 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Контролери відзначили, що виконавець та субпідрядник, що реалізують право на податкові пільги, передбачені законодавством та міжнародними договорами України (крім договорів, пов'язаних із виконанням робіт з підготовки до зняття і зняття енергоблоків Чорнобильської АЕС з експлуатації та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему), щомісяця до 20 числа складає та подає в письмовому та електронному вигляді органові ДПС, в якому перебуває на обліку як платник податків, інформаційне підтвердження за формою згідно з Додатком 8 до Порядку № 153 (Інформаційне підтвердження придбання товарів, робіт і послуг у пільговому режимі за кошти міжнародної технічної допомоги за проектом (програмою)). У разі коли виконавцем є юридична особа - нерезидент, що не перебуває на обліку як платник податків, інформаційне підтвердження подається в письмовому та електронному вигляді органові ДПС за адресою акредитації такої особи на території України та в копії Секретаріатові КМУ.

Радимо також ознайомитися зі статтею «Моніторинг міжнародної допомоги»

Нова LIGA360 змінює все! Єдиний продукт для всієї компанії. Виявляє правові, партнерські, фінансові, санкційні, репутаційні ризики. Допомагає приймати аргументовані рішення, використовуючи силу інформації на 360. Замов презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини