Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок зупинення реєстрації ПН/РК в Єдиному реєстрі змінили – ДПС

24 липня 2024, 12:30
1130
0
Автор:
Реклама

Ми вже розповідали, що Постановою №703 було внесено чергові зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних та до Порядку розгляду скарги щодо рішення про відмову в реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, про відповідність платника ПДВ критеріям ризиковості платника податку.

Зміни прийнятті з метою забезпечення комунікації платника ПДВ або його представника з комісією з питань зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН ДПС України без особистої присутності із застосуванням засобів відеозв'язку для реалізації можливості заслуховування позиції платника податків або його представника під час оскарження рішень комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування територіальних органів ДПС.

Доповнено Порядки новими положеннями щодо повноважень комісії центрального рівня та внесено зміни до механізму розгляду скарг на рішення комісій регіонального рівня в разі виявлення бажання платником податку надати усні пояснення особисто або через свого представника в режимі відеоконференції. А ось сам порядок блокування ПН та РК, а також критерії визнання платників ПДВ ризиковими не зміняться.

Про бажання взяти участь у розгляді скарги платник податків матиме можливість заявити, поставивши відповідну позначку у скарзі без потреби подання додаткових заяв та листів від суб'єкта господарювання. Податкова надсилає такому платнику повідомлення про дату та час засідання комісії, а також посилання для підключення до відеоконференції.

При цьому скарги платників податків, які виявили бажання брати участь у розгляді скарги, розглядатимуться протягом 30 календарних днів, акцентує Головне управління ДПС у Черкаській області.

Нова LIGA360 змінює підходи в роботі з інформацією. Відтепер всі джерела даних в єдиному комплексному продукті: законодавство, судові рішення, аналітика, реєстри, санкційні списки та медіа. Замов індивідуальну презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини