Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відрядження на території України — змінено форми проїзних документів

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури своїм наказом «Про затвердження форм проїзних документів на проїзд пасажирів на маршрутах загального користування» від 31.05.2024 року № 502 змінило форму квитка на проїзд в автобусних маршрутах. Згаданий наказ набере чинності через три місяці з дня офіційного опублікування, а саме з 19 жовтня. За цей період перевізники, пасажири та бухгалтери зможуть підготуватись до використання нової форми квитка.

Так, наказом № 502 затвердили форми:

  • квитка / електронного квитка на проїзд пасажира автомобільним транспортом на міських та приміських автобусних маршрутах загального користування;

  • квитка / електронного квитка на проїзд пасажира автомобільним транспортом на міжміських автобусних маршрутах загального користування;

  • квитка / електронного квитка на проїзд пасажира автомобільним транспортом на міжнародних автобусних маршрутах загального користування.

Автори скасували норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення. Відтак не важливо, якого кольору та розміру буде квиток, головне, щоб у ньому були відображені основні атрибути, яких потребують пасажири та вимагає законодавство.

Також розробники визначили обов'язкові реквізити квитка, серед них:

  • інформація про маршрут;

  • вартість проїзду;

  • реєстраційний номер квитка;

  • час та дату відправлення і прибуття рейсу;

  • інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (у разі її запровадження);

  • дані про страхування.

Серед обов'язкових реквізитів - строк/термін дії квитка, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду.

Також, новий наказ визначає, що електронний квиток може бути створений, переданий, збережений і перетворений електронними засобами у візуальну форму, придатну для сприйняття людини. Це означає, що електронний квиток може бути на телефоні чи іншому гаджеті та є рівноцінним тому, який виготовили друкарським способом.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов?язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини