Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як підприємству визначити своїх кінцевих бенефіціарних власників – Мін’юст

7 серпня 2024, 09:15
652
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що із 1 вересня Мін'юст зможе штрафувати за помилки чи неповідомлення про власників фірм. Це пов'язано з тим, що з цієї дати повноцінно запрацює механізм подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників (КБВ) та структуру власності юридичних осіб. Південне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Одеса) нагадує, що Положення про форму та зміст структури власності затверджено Наказом №163. Також, Кабінет Міністрів України та Національний банк України спільною постановою № 1011 затвердили Методологію визначення юридичною особою КБВ.

Указана Методологія містить окремий розділ щодо особливості визначення кінцевого бенефіціарного власника неприбуткової організації - юридичної особи. Ключовою ціллю Методології є запровадження уніфікованого розуміння для визначення КБВ юридичних осіб, встановлення загальних форм та шляхів дослідження інформації, аналізу фактичних даних з метою з'ясування ознак прямого та непрямого вирішального впливу.

Процедурно подача відомостей про КБВ та вимоги до неї врегульовано Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань”. Щодо громадських формувань, в розумінні цього закону лише громадські організації мають обов'язок подавати інформацію про свого кінцевого бенефіціарного власника.

Зразки складання схематичного зображення структури власності, зокрема і безпосередньо для громадських організацій оприлюднено на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України.

LIGA360 змінюється для тебе! Єдиний інформаційний продукт для всієї компанії. Спільне поле для роботи із правовими, судовими, реєстровими, договірними, медійними даними. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини