Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може ТЦК направити заброньованих працівників на ВЛК або відмовити їм у спецобліку – Міноборони

8 серпня 2024, 11:40
2603
0
Автор:
Реклама

У відповідності до пунктів 58, 69 Порядку №560 органи державної влади, інші державні органи, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації зобов'язані оформити відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язаним працівникам (державним службовцям), які заброньовані, у районному (міському) ТЦК та СП, на території відповідальності якого вони розміщуються. Процедура надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації у зв'язку з бронюванням не передбачає направлення на військово-лікарську комісію для проходження медичного огляду.

Однак, законодавство не забороняє направляти працівників, включених до списку військовозобов'язаних, для проходження медичного огляду з метою визначення їх придатності до військової служби, вважають у Департаменті мобілізації Міністерства оборони України.

Військовозобов'язаним, заброньованим згідно з рішенням Мінекономіки, надається відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації. У рішенні Мінекономіки також зазначається строк дії відстрочки. На підставі рішення Мінекономіки про бронювання військовозобов'язаних ТЦК та СП у строк не більш як п'ять робочих днів з дня його отримання зараховує такого військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік із внесенням відомостей про надану відстрочку в Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Відповідно до пункт 17 Порядку №1487 на спеціальному військовому обліку перебувають військовозобов'язані, які згідно із Законом України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” заброньовані за державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями на період мобілізації та на воєнний час. Однак, підставою для відмови ТЦК та СП у зарахуванні військовозобов'язаного на спеціальний військовий облік може бути зазначення в рішенні Мінекономіки про бронювання військовозобов'язаного неправильної інформації про:

- прізвище, ім'я та по батькові (за наявності), рік народження, військово-облікову спеціальність (профіль);

- найменування (повне та скорочене) та місцезнаходження органу державної влади, іншого державного органу, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації;

- код згідно з ЄДРПОУ (за наявності).

Відтак, у разі надходження до Міноборони на погодження списку військовозобов'язаних, він буде розглянутий у встановленому порядку, йдеться у листі Міноборони від 25.07.2024 р. № 220/25/ВихЗПІ/32.

Більше ліцензій - більше економії. Тільки зараз нові користувачі LIGA360 можуть замовити рішення за найнижчою ціною. Забезпечте команду надійними інструментами для роботи. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини