Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У магазині не забезпечено можливість розрахуватися карткою: чим ризикує торговець

Реклама

Пресслужба ДПСУ повідомила, що строки, до яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані ними товари/надані послуги, включаючи товари/послуги, які реалізовують дистанційно, встановлені постановою Кабміну «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)» від 29.07.2022 р. № 894.

Податківці також зауважили, що строки, визначені Постановою№ 894, впроваджуються поетапно, починаючи з 2023 року.

На сьогодні такий обов'язок встановлено для торговців, які провадять свою господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 5 тисяч жителів.

Винятки:

  • ФОПи - платники єдиного податку І групи;

  • торговців, які здійснюють торгівлю з використанням торгових автоматів;

  • торговців, які здійснюють виїзну (виносну) торгівлю;

  • торговців, які продають власноручно вирощену або відгодовану продукцію.

У ст. 16315 КУАП прописано, що недотримання установлених законодавством вимог щодо забезпечення можливості розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів тягне за собою накладення штрафу на ФОПа, посадових осіб юрособи від 100 до 200 НМДГ.

Інструкції та ситуації для експертів ринку: юристів, бухгалтерів, фахівців із перевірок, керівників та кадровиків. Нова LIGA360 змінює все! Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини