Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнили бізнес і громадян від гарантування митних платежів при ввезенні енергообладнання

13 серпня 2024, 08:34
315
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли про законодавчі зміни, згідно з якими енергообладнання завозиться без мита й ПДВ. Кабмін затвердив додатково постанову, яка прибирає непотрібні обмеження при ввезенні такого обладнання. Відповідні зміни внесено до Постанови №1091. "Це спрощення процедури, аби необхідне обладнання для нашої енергетики максимально швидко, без жодних затримок та додаткових платежів завозилося в Україну", - сказав очільник уряду Денис Шмигаль.

Прийняте рішення доповнює перелік товарів, при ввезенні яких на митну територію України та/або переміщенні транзитом не надається забезпечення сплати митних платежів митним органам. Передусім таке спрощення стосується ввезення електрогенераторного обладнання, обладнання для вітрової та сонячної генерації, акумуляторів (окрім акумуляторів малої потужності) та допоможе громадянам і бізнесу забезпечити власні потреби в енергозабезпеченні на час відновлення знищених ворогом енергетичних потужностей країни, пояснює Мінфін.

За словами глави уряду, також ухвалили рішення про активізацію програми встановлення альтернативної енергетики в адмінбудівлях, лікарнях та школах. Йдеться насамперед про сонячні панелі на дахах, а також встановлення установок зберігання енергії.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини