Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і Туреччина створили зону вільної торгівлі – будуть скасовані ввізні мита

15 серпня 2024, 11:18
339
0
Автор:
Реклама

Туреччина ратифікувала угоду про зону вільної торгівлі з Україною. Угода передбачає, зокрема, скасування Туреччиною ввізного мита для близько 93,4% промислових товарів і 7,6% сільськогосподарських товарів. Після закінчення перехідних періодів (3?7 років) Анкара скасує ввізні мита ще для 1,5% промислових товарів та для 28,5% сільськогосподарських товарів.

Україна, зі свого боку, скасує ввізні мита для близько 56% промислових товарів та 11,5% сільськогосподарських товарів. Після закінчення перехідних періодів (2?5 років - для промислових, 2?10 років - для сільськогосподарських товарів) Україна скасує ввізні мита ще для 43,2% промислових товарів та для 53,7% - сільськогосподарських.

Створення ЗВТ з Туреччиною має позитивно впливати на рівень зростання ВВП. Позитивний ефект очікується як від скасування турецьких ввізних мит на українські товари, так і від економії часу експортерами та імпортерами.

Ратифікація парламентом Турецької Республіки Угоди про вільну торгівлю між Урядом України та Урядом Туреччини - важливий крок до зміцнення взаємовигідних торговельних відносин між країнами та посилення економік країн, - заявив заступник иіністра економіки - торговий представник України Тарас Качка. «Реалізація Угоди дозволить спростити логістику, сприяти виходу більшої кількості українських і турецьких виробників на ринки наших країн, а отже збільшити обсяги торгівлі. Окрім того - це нові перспективи для реалізації спільних економічних проєктів між Україною та Туреччиною та залучення турецьких інвестицій в Україну. Нарешті, створення зони вільної торгівлі між країнами завершить формування єдиного економічного простору країн Чорного моря, за виключенням росії, що додасть додаткової динаміки розвитку причорноморського регіону», - зазначив він.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини