Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ввезене без податків енергообладнання не можна продати без ПДВ – відповідь ДПС

19 серпня 2024, 10:56
378
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що 27 липня набули чинності Закон №3853 та Закон №3854 про звільнення окремих категорій товарів від сплати митних платежів при ввезенні в Україну. Так, відповідно до цих Законів, товари, які ввозяться на митну територію України та класифікуються за кодом 8507 60 00 00 УКТЗЕД, звільняються від оподаткування ввізним митом та ПДВ (крім установок зберігання енергії потужністю менш як 300 Вт змінного та/або постійного струму та окремих літій-іонних комірок ємністю менш як 200 А/год).

Водночас на думку ДПС, викладену в листі № 532/2/99-21-03-02-02 від 15.08.2024, норми дії цих Законів будуть сприяти прибирання податкових та митних зборів, але за умови якщо ви цю групу товарів завозите для власних потреб.

Про це повідомив Олександр Федієнко, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації, голова підкомітету цифрової інфраструктури, електронних комунікацій та смарт-інфраструктури. "Тобто компанія яка продає генератори, акумулятори, може завезти без ПДВ, але продати цей товар без ПДВ покупцю не може. Тому чекати зменшення вартості на генератори та акумулятори населенню не варто", - зауважив нардеп.

Підсилюй роботу бухгалтера використанням комплексної інформації. Нова LIGA360 - аналітика, роз'яснення, відповіді на питання, законодавча, судова, реєстрова та договірна інформація в єдиному рішенні. Замов презентацію прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини