Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чоловіків віком 17-25 років будуть автоматично ставити на військовий облік – КМУ

19 серпня 2024, 16:00
2729
0
Автор:
Реклама

Кабмін прийняв постанову від 16 серпня 2024 р. № 932, якою затвердили Порядок реалізації експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Згідно з документом чоловіки від 17 до 25 років будуть автоматично ставати на військовий облік як призовники, зокрема і ті, хто перебуває за кордоном.

За словами заступниці міністра оборони з питань цифровізації Катерини Черногоренко, тепер хлопцям не доведеться проходити медичну комісію, а всі необхідні дані про них зберуться з інших реєстрів. Це значно заощадить час як працівникам ТЦК, так і хлопцям, які вставатимуть на облік.

Також у межах цієї Постанови № 932 є ще нововведення, пов'язаних зі військовим обліком.

Перше - будуть верифіковані дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 років завдяки інформаційній взаємодії з Державною міграційною службою, Мін?юстом і Адміністрацією Державної прикордонної служби. Це актуалізує дані про людей і допоможе уникнути ситуацій, коли повістки приходять людям, які померли чи засуджені до позбавлення волі й знаходяться за ґратами. А також допоможе виправить помилки щодо персональних даних: ПІБ, податкового номеру, дати народження тощо.

Друге - чоловіків від 16 до 25 років, які оформлюватимуть паспорт, автоматично внесуть до реєстру Оберіг без проходження ВЛК. Це стосуватиметься і тих, хто проживає за кордоном і оформлює собі паспорт в офіційних українських представництвах.

Третє - актуальність військово-облікових документів для чоловіків 18-60 років, що знаходяться за кордоном, перевірятиметься через електронну інформаційну взаємодію із ДМС. Це дозволить уникнути помилок і людського фактору при перевірці військово-облікових документів.

Порядок, затверджений Постановою № 932, визначає:

  • механізм реалізації експериментального проєкту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів шляхом електронної інформаційної взаємодії між національними електронними інформаційними ресурсами;

  • порядок формування переліку громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, персональні дані яких підлягають внесенню до Реєстру;

  • механізм взяття на військовий облік громадян України чоловічої статі віком від 16 років, яким у рік взяття на військовий облік виповнюється 17 років, до 25 років, зокрема тих, які перебувають за межами України, без проходження медичного огляду;

  • механізм внесення до Реєстру відомостей про громадян України чоловічої статі віком від 17 до 25 років, які не перебувають на військовому обліку (для їх взяття на військовий облік без проходження медичного огляду) та які перебувають в Україні і звернулися за оформленням (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміном паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон. А також громадян України чоловічої статі віком від 17 до 25 років, які перебувають за межами України і звернулися до відокремленого підрозділу державного підприємства, що належить до сфери управління ДМС, який розміщений за межами України за оформленням (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміном, отриманням паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

  • механізм перевірки дійсності військово-облікових документів громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, які перебувають за межами України і звернулися за оформленням (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміном, отриманням паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон до відокремленого підрозділу.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини