Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Терміни та підстави для перерахунку суми транспортного податку — ДПС

Реклама

У Головному управлінні ДПС в Одеській області повідомили, що відповідно до п. 5 гл. 13 розд. ІV Порядку ведення податковими органами оперативного обліку податків, зборів, платежів та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 12.01.2021 р. № 5, податкові повідомлення-рішення з транспортного податку можуть бути скасовані (відкликані) на підставі заяви платника податку. Таку заяву платник може подати до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації для проведення звірки даних щодо:

  • об'єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;

  • розміру ставки податку;

  • нарахованої суми податку.

При виявленні розбіжностей між даними контролерів та даними, які підтвердив платник транспортного податку оригіналами відповідних документів, податківці за місцем реєстрації платника податку проводять перерахунок суми податку протягом 10 робочих днів і вручають йому нове податкове повідомлення-рішення.

Підтвердити розбіжності платник транспортного податку може спираючись на:

  • документи, що підтверджують право власності на об'єкт оподаткування;

  • документи, що підтверджують перехід права власності на об'єкт оподаткування;

  • документи, що впливають на середньоринкову вартість легкового автомобіля).

Також податківці зауважили що після перерахунку сум транспортного податку та вручення платнику нового податкового повідомлення-рішення, попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Хочете аналізувати законодавство глибше? Побачте повний контекст до кожного НПА - з новою LIGA360! До кожного документи знайдуться пов'язані закони, судова практика та аналітика. Залиште заявку на презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини