Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уже діє кешбек 10% за купівлю українських товарів – коли і як отримати кошти

Реклама

2-го вересня 2024 року стартувало бета-тестування програми «Національний кешбек». У Мінекономіки повідомили, що воно триватиме близько місяця. У цей період систему наповнюватимуть товарами українських виробників, за купівлю яких споживачі отримають 10% кешбеку, а також приєднуватимуть нові торгові мережі та магазини.

Водночас у Мінцифри розповіли як долучитися до програми. Для цього слід спершу відкрити спецрахунок у банку - у застосунку, на сайті або у відділенні. Далі оновити Дію, вибрати послугу Національний кешбек та доєднати й активувати картку, на яку і буде нараховуватись компенсація. Кошти надходитимуть на картку щомісяця. Відстежувати їх можна також через Дію, а витрачати - на комунальні, медичні послуги, транспорт, мобільний зв'язок, спорт, кіно тощо. Також гроші можна буде задонатити на Сили оборони або купити військові облігації.

Кешбек нараховується на продукцію локальних виробників, що включені у програму, за виключенням підакцизної продукції (пальне, тютюн та міцний алкоголь). Також програма поширюється на ліки українського виробництва, вино без додавання спирту і медові напої.

Максимально споживач може отримати 3 тис. грн кешбеку в місяць. Накопичені за місяць кошти приходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

У Міністерстві зауважили, що зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати кошти від кешбеку, нараховані в 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв'язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов'язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини