Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фермерам компенсують не 80%, а 100% вартості розміновування сільгоспземлі

Реклама

Кабмін збільшив розмір компенсації для аграріїв, які планують розміновувати землі сільськогосподарського призначення, з 80% до 100%. Інформацію про це розмістили на сайті Мінекономіки.

Важливо, що тепер у програмі зможуть брати участь і фермери, які мають податковий борг зі сплати за землю або борг зі сплати єдиного податку, якщо вони є платниками-єдинниками IV групи.

Торги із закупівлі послуг з розмінування сільгоспземель проводитимуть виключно на аукціонах в системі Prozorro за участі не менше двох учасників. Відповідні зміни до постанови № 284 розроблені Мінекономіки і ухвалені на засіданні Уряду 23 серпня 2024 року. Постанова набуває чинності з дня її опублікування.

Відтак Центр гуманітарного розмінування найближчим часом зможе оголосити в системі Prozorro перші тендери на закупівлю послуг гуманітарного розмінування для тих фермерів, які подали заявки і відповідають умовам програми.

Участь у програмі компенсацій можуть брати фермери, землі яких є на деокупованих територіях, де після проведення нетехнічного обстеження, підтверджена забрудненість або імовірна забрудненість вибухонебезпечними предметами. Визначені ділянки обов'язково мають знаходитися поза 20-кілометровою зоною від лінії бойового зіткнення або держкордону.

Центр гуманітарного розмінування після визначення оператора-переможця і фінальної вартості розмінування, перерахує 100% суми на спецрахунок, відкритий фермером в одному із державних банків, що беруть участь у програмі.

Оператор протимінної діяльності отримає всю зарезервовану суму лише після завершення розмінування та підтвердження виконаних робіт з боку Центру.

Інструкції та ситуації для експертів ринку: юристів, бухгалтерів, фахівців із перевірок, керівників та кадровиків. Нова LIGA360 змінює все! Замовте презентацію комплексного інформаційно-аналітичного рішення LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини