Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк посилює системи протидії відмиванню доходів

Реклама

Нацбанк рекомендував банкам і небанківським фінансовим установам застосовувати ризик-орієнтований підхід до ділових відносин з клієнтами - політично значущими особами, членами їх сімей та особами, пов'язаними з політично значущими особами (далі - PEPs), а також надав роз'яснення щодо цього.

У листі від 31.08.2024 р. N Р/25-0005/66138 йдеться про те, що установи мають удосконалити процедури моніторингу ділових відносин з PEPs.

Важливо, що лист містить приклади конкретних ситуацій, пов'язаних з обслуговуванням установами PEPs, а також висновки регулятора щодо кожного з них.

У листі НБУ наголосили на необхідності посилення систем внутрішнього контролю та управління ризиками ділових відносин з PEPs.

Також регулятор звернув увагу на вирішальну роль наглядової ради банку та керівництва установ в організації побудови системи фінмоніторингу та ефективного контролю виконання функцій суб'єктів первинного фінансового моніторингу, зокрема в процесі встановлення ділових відносин та обслуговування PEPs.

Оцініть ризики щодо контрагентів на 360 - з реєстраційною, судовою, медійною інформацією та відкритими джерелами. Здійсніть миттєвий аналіз 29 факторів ризику:

анулювання реєстрації;

ймовірний зв'язок з рф/рб, Іраном, Північною Кореєю;

ведення діяльності на окупованих територіях;

приналежність до "чорного" або "сірого" списку FATF;

банкрутство та борги.

Дізнайтесь більше переваг нової LIGA360, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини