Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прогноз погоди на вихідні 7–8 вересня: літо ще не прощається На правах реклами

6 вересня 2024, 17:05
170
0
Автор:
Реклама

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде вельми комфортною і для відпочинку, і для будь-яких справ - лагідно теплою, з незначною хмарністю. Опади можливі лише в окремих регіонах.

Погода в суботу 7 вересня

У суботу в Україні буде тепло та сонячно. На заході країни повітря прогріється до +26...+28 °С (уночі - +10...+13 °С), в інших областях середня денна температура становитиме +24...+27 °С, нічна - від +12…+14 °С на півночі та в центрі до +14…+17 °С на півдні та південному сході. Зверніть увагу: ночі вже прохолодні, тому вдосвіта і після заходу сонця згодиться тепла сорочка або кардиган.

Погода в неділю 8 вересня

У недільний день стовпчики термометрів по всій Україні піднімуться до +24…+27 °С, уночі - від +10…+13 °С на півночі, заході та в центрі країни до +14…+17 °С у південних, східних і південно-східних областях. У Миколаївській і Херсонській областях можливі невеликі дощі з грозами.

Погода у понеділок 9 вересня

Новий тиждень також розпочнеться з теплої малохмарної погоди. Середня денна температура становитиме +25…+27 °С у всіх регіонах, уночі показники відрізнятимуться: на заході України - +9…+12 °С, на півночі, сході та в центрі - +13…+15 °С, на сході та півдні - +14...+17 °С. У Запорізькій та Донецькій областях погода на початку тижня буде похмурою, можливі короткочасні дощі. У решті регіонів опадів не передбачається.

Загроза пожеж зберігається

7-8 вересня по всій Україні, крім Одеської, Херсонської та Миколаївської областей, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Не забувайте самі та нагадайте близьким, особливо старшому поколінню: спалювання трави на ділянці може призвести до трагедії! Покинуті недопалки та скляні пляшки також можуть стати причиною пожежі.

Алергопрогноз

У розпалі сезон алергії на бур'яни - амброзію, лободу, полин і кропиву. Постарайтеся якомога частіше робити в приміщенні вологе прибирання і мити голову. Крім того, лікарі рекомендують алергікам виключити з раціону продукти, які провокують перехресну алергію, - яблука, груші, цитруси, дині.

Народні прикмети та вірування

Якщо до 7 вересня у лісах було багато грибів, на зиму чекали холодну та затяжну. Блискучі зірки в ніч із 7 на 8 вересня, а також риба, що вистрибує з води, обіцяли незабаром похолодання.

Холодний ранок 8 вересня вважався провісником ранньої зими. Якщо на кущах і траві було багато павутиння, наші пращури ще розраховували на кілька теплих тижнів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини