Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яка оптимальна модель економічного бронювання – нардеп

10 вересня 2024, 11:36
874
0
Автор:
Реклама

Економічне бронювання повинно стати альтернативою бронювання працівників підприємств, які визнано критично важливим для забезпечення потреб Збройних Сил України або функціонування економіки. Про це голова парламентського Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха розповів на Форумі "Одеса-2024.Бізнес під час війни".

За його словами, оптимальна модель економічного бронювання - це новий механізм ефективної взаємодії між бізнесом та державою про збереження та відновлення економіки. За різними оцінками, в Україні мобілізаційний потенціал становить мінімум 5-6 млн чоловіків. Однак запиту на мобілізацію їх усіх немає, тож певний відсоток критично важливих працівників можна забронювати без шкоди для армії.

На форумі також обговорили аспекти роботи під час війни, пропозиції до Національної Стратегії Доходів та до законопроекту про економічне бронювання щодо оптимальної моделі економічного бронювання, зменшення регуляторного та адміністративного навантаження на бізнес на деокупованих територіях та в регіонах, наближених до зони бойових дій. Учасники форуму погодилися, що одним із шляхів подолання несприятливих соціально-економічних умов, прискорення вирішення економічних проблем та відновлення економіки є створення сприятливого інвестиціи?ного клімату та впровадження інших мотиваціи?них заходів для бізнесу.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте з новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Читайте також «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650 ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини