Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коли запрацює економічне бронювання – Гетманцев

4 вересня 2024, 09:45
2229
0
Автор:
Реклама

Економічне бронювання від мобілізації можуть запровадити в Україні вже цього року. Але це дуже складне питання, і тому воно так довго обговорюється. Про це заявив глава фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев. У відповідь на питання, чи реально запровадити економічне бронювання вже цього року, Гетманцев сказав: "Так".

Водночас депутат заявив, що "це складне соціально-політичне рішення". "Бо такий підхід розмежовує людей під час війни. Крім того, є питання сприйняття цього рішення військовими, що дуже важливо в контексті демобілізації, яку ми не можемо фізично зробити. Це дуже соціально чутливе питання", - додав він.

Гетманцев вважає це одним з найскладніших питань за 5 років. "Його неможливо вирішити так, щоб були усі задоволені. Багато є питань, які не можна так вирішити. Але це питання неможливо вирішити так, щоб не загострити соціальні суперечності в країні", - сказав депутат.

"Я вважаю, що критерій для бронювання у вигляді розміру "білої" зарплати повинен бути. Для будь-якого варіанту бронювання - чи то по всій економіці, чи то за окремими галузями, як це зараз робиться. Це сприятиме детінізації та виведенню зарплат з "тіні". І в цьому контексті - це правильне рішення", - сказав він.

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте з новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Читайте також «Нові правила бронювання-2024 від А до Я: аналізуємо постанову КМУ №650 ».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини