Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для молодих підприємців доступні гранти до 150 тис. гривень

Реклама

У межах програми «Власна справа» молоді підприємці зможуть отримати грант до 150 тис. гривень на відкриття власного бізнесу. Про це, кажуть в Мінекономіки, повідомила Перша віцепрем'єр-міністерка України - Міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу «Друга річниця грантової програми «Власна справа».

Гранти розміром до 150 тисяч гривень зможуть отримати молоді підприємці віком до 25 років із зобов'язанням зареєструватись ФОП. При цьому створювати робочі місця для них буде не обов'язково. Проте через три роки такий підприємець зможе ще раз отримати грант від держави - вже за програмою «Власна справа» на загальних умовах у розмірі до 250 тис. гривень, якщо створить не менше 2 робочих місць.

Кабмін також розширив категорії отримувачів грантів у межах «Власної справи». Тепер їх можуть отримати дружини та чоловіки загиблих воїнів. Такий грант становитиме до 500 тис. гривень.

До переліку отримувачів грантів додали і виробників вин та підприємців, які працюють на території активних бойових дій. Підприємцям також дозволили за грантові кошти брати в оренду водойми та купувати аквакультури для їх розведення.

Юлія Свириденко розповіла, що зараз Мінекономіки розробляє кілька новацій, які допоможуть бізнесу залучати ще більше грантових коштів для розвитку. По-перше, за умови створення від чотирьох робочих місць суму грантової підтримки планують збільшити вдвічі: з 250 до 500 тисяч гривень. По-друге, Кабмін планує дозволити отримувати грант у розмірі 250 тис. грн повторно через три роки після отримання першого гранту для всіх категорій підприємців. Наразі ці нововведення на етапі розробки.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Читайте також:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини