Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищення податків ФОП і 5% військового збору – що в черговому оновленні проєкту Закону №11416-д

12 вересня 2024, 08:25
5235
0
Автор:
Реклама

До вашої уваги - чергова епопея з урядовим законопроєктом про внесення змін до ПКУ щодо підвищення окремих податків та військового збору. Так, йдеться про той самий законопроєкт №11416-д, провалений Верховною Радою у першому читанні й відправлений на підготовку до повторного розгляду. Народний депутат Ярослав Железняк, заступник очільника парламентського податкового комітету, поділився останніми новинами про нього.

За його словами, перед робочою групою по повторному першому читанню буде наступне: «Що там в середині? Та теж що і було». А саме:

  • підвищення військового збору з 1,5% до 5%;

  • збільшення податків на 1-2 групу ФОП;

  • авансові внески на АЗС;

  • 1% для всіх ФОП 3-ї групи;

  • 25% прибутку на фінустанови;

«Єдине хочуть додати оподаткування банків (але тут категорично проти НБУ та Мінфін. Сказали, що будуть навіть два пункти по банкам в оновленому меморандумі МВФ). Я ще запропонував замінити частину підняття ВЗ на ПДВ, але проти Мінфін», - пише нардеп.

Також він припустив, що Мінфін при розгляді бюджету на 2025 рік може запропонувати податкові зміни вже цього року: «Я так розумію тут або ПДВ або інші податки».

Бажаєте контролювати законодавчі зміни з "гарячих тем"? Спробуйте з новим комплексним рішенням LIGA360. Побачте переваги в дії, замовивши персональну консультацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини