Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОПу працювати через «Нову Пошту» — поради податківців

12 вересня 2024, 09:55
600
0
Автор:
Реклама

Кожен ФОП, який відправляє товари «Новою Поштою» з використанням накладеного платежу - повинен використовувати ПРРО/РРО, на цьому наголосила Юлія Мороз, в.о. очільника ГУ ДПС у Кіровоградській області. Річ у тім, що «Нова Пошта» не забезпечує фіскалізацію проданого товару. Це зобов'язаний робити сам підприємець та видавати фіскальний чек.

Загалом ФОП можуть працювати з «Новою Поштою» наступним чином:

- через договір із самою «Новою Поштою» як ФОП;

- через договір із NovaPay для того, щоб всі кошти по платежах йшли на рахунок підприємця.

«Тільки так ФОП буде працювати правильно, тому що готівку, ви отримуєте, як фізична особа, а це дохід, який ви отримали від ведення підприємницької діяльності. Дохід має бути отриманий ФОПом на свій поточний рахунок», - каже Ю. Мороз.

Як працювати із РРО, якщо йде повна попередня оплата? ФОП отримує оплату за товар, проводить оплату через касовий апарат та вкладає фіскальний чек на цей товар в посилку, та/або відправляє в електронному вигляді.

Як видавати чек з післяплатою? ФОП мають оформити фіскальний чек: під час отримання коштів (якщо офлайн магазин), вкласти у посилку (якщо післяоплата через «Нову Пошту»), до отримання коштів.

Також податківець нагадала, що із 29 серпня НБУ заборонив бізнесу отримувати перекази післяплати в готівці від фізосіб без відкриття рахунку. Перекази післяплати можуть бути виплачені тільки на картку або поточний рахунок ФОП, лише після цього вони можуть бути видані з цих рахунків готівкою.

Нова LIGA360 допоможе вивчити цю тему детальніше. Аналітика від експертів, роз?яснення держорганів, практичні кейси та їх вирішення. Замовте персональну презентацію для ваших потреб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини