Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інфляція до 5%, плаваючий курс – ухвалили Основні засади грошово-кредитної політики

Реклама

Рада Нацбанку 11 вересня 2024 року ухвалила Основні засади грошово-кредитної політики на середньострокову перспективу. Вони, стверджують у НБУ, визначають цілі, завдання та принципи монетарної політики, а також особливості застосування монетарних інструментів на час повномасштабної війни та певний період повоєнного відновлення.

Відтепер Основними засадами офіційно визначено, що монетарна політика НБУ спрямована на приведення інфляції до цілі 5% на належному горизонті політики, який не перевищуватиме три роки. НБУ має намір використовувати гнучке інфляційне таргетування до нормалізації функціонування економіки та відновлення повноцінного формату інфляційного таргетування з плаваючим обмінним курсом.

Нацбанк сприятиме зниженню економічної невизначеності, збереженню довіри до гривневих інструментів, а також калібруватиме параметри операційного дизайну процентної політики та поступово пом'якшуватиме валютні обмеження.

Важливим завданням НБУ буде збереження стійкої та контрольованої ситуації на валютному ринку, а також підтримання двосторонніх коливань обмінного курсу.

НБУ сприятиме збереженню реальних процентних ставок за строковими гривневими інструментами, зокрема депозитами, на достатньо високому рівні для забезпечення захисту гривневих доходів населення від інфляції.

Основним внеском НБУ у стійке економічне зростання та активізацію кредитування залишатиметься збереження монетарної стабільності та зниження рівня економічної невизначеності.

Крім того, Нацбанк та Кабмін підтримуватимуть тісну взаємодію для сприяння залученню зовнішнього фінансування та запровадження реформ в Україні.

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини