Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вперше відбувся міжнародний автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки

Реклама

Податківці нагадали, що Державна податкова служба України 19 серпня 2022 року як компетентний орган України приєдналася до Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки (Multilateral Competent Authority Agreement on Automatic Exchange of Financial Account Information) (далі - Багатостороння угода CRS).

Після позитивного проходження оцінювання рівня інформаційної безпеки ДПС, що проводилось Глобальним форумом ОЕСР, влітку 2024 року Багатостороння угода CRS набрала чинності для України.

Відповідно до положень угоди обмін інформацією здійснюється впродовж дев'яти місяців після закінчення календарного року, якого стосується інформація (до 30 вересня). Про це ми писали раніше.

Так, станом на 30 вересня 2024 року ДПС успішно здійснила перший взаємний міжнародний автоматичний обмін інформацією CRS із країнами - Партнерами по обміну, що засвідчує належне впровадження CRS в українське законодавство та визнання України належним партнером для інформаційного обміну на міжнародній арені.

За результатами інформаційного обміну CRS ДПС забезпечено:

  • отримання інформації від понад 50 іноземних юрисдикцій;

  • направлення інформації до понад 30 іноземних юрисдикцій.

Впровадження CRS в українське законодавство та здійснення першого міжнародного автоматичного обміну інформацією CRS відбулось за підтримки Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM).

Хочете оцінити фінансову стабільність бізнес-партнера? Перевірити чи не має він боргів, судових справ? Спробуйте нове рішення LIGA360 від LIGA ZAKON! Всі види джерел для всебічної оцінки контрагентів: реєстри, судові рішення, санкційні списки та медіа. Залиште заявку на презентацію LIGA360 для вашої команди

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини