Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як через вебпортал ПФУ подати заяву-розрахунок для виплат за лікарняними

Реклама

Щоб отримати фінансування за лікарняними роботодавець має подати заяву-розрахунок з відомостями про нараховані застрахованим особам кошти через вебпортал електронних послуг ПФУ https://portal.pfu.gov.ua.

Посадовці Головного управління ПФУ в Донецькій області розповіли, як сформувати таку заяву покроково:

1. Увійдіть на вебпортал електронних послуг за допомогою КЕП.

2. У меню зліва зайдіть в особистий кабінет страхувальника, потім у розділ «Заяви-розрахунки» та натисніть кнопку «Створити нову».

3. Додайте інформацію в зазначені поля форми заяви-розрахунку (деякі з них система заповнює автоматично) та натисніть «Продовжити».

На екрані з'явиться форма згідно з умовами створення заяви-розрахунку: «Додаток про тимчасову непрацездатність» або «Додаток про тимчасову непрацездатність внаслідок нещасного випадку або профзахворювання», - у якій відображені дані лікарняних кожного працівника відповідно до страхового випадку. У додатки потрапляють лише ті лікарняні, виплати за якими відшкодовує Пенсійний фонд.

4. Натисніть на «олівець» та внесіть інформацію про конкретного працівника.

5. Оформіть заяву-розрахунок за всіма обраними лікарняними та оберіть опцію «Сформувати заяву-розрахунок».

6. Підпишіть заяву-розрахунок за допомогою КЕП та відправте до ПФУ.

Після подання заяви-розрахунку користувач-страхувальник може переглянути інформацію щодо її стану та рішення за результатами опрацювання.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини