Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ розглянула пільгу по штрафах для платників податку на прибуток

19 квітня 2012, 12:12
236
0
Реклама

В ході роз'яснення норми НКУ про незастосування штрафних санкцій до платників податку на прибуток за податкові порушення за підсумками діяльності в II - IV календарних кварталах 2011 р. ГНСУ відмітила наступне.

Перелік податкового законодавства визначений в ст. 3 НКУ.

Фінансові санкції не застосовуються до платників податку на прибуток у випадку:

- порушення правил нарахування, утримання і сплати податків у джерела виплати (ст. 127 НКУ) за підсумками діяльності в II - IV календарних кварталах 2011 р.;

- самостійного виявлення платником податків помилки і внесення змін до податкової звітності (ст. 50 НКУ) за підсумками діяльності в II - IV календарних кварталах 2011 р. (до суми недоплати податку на прибуток);

- представлення платником податків декларації по податку на прибуток з порушенням граничних термінів (ст. 120 НКУ) за підсумками діяльності в II - IV календарних кварталах 2011 р.

За непредставлення або несвоєчасне представлення податкової звітності або невиконання вимог відносно внесення змін до податкової звітності до платників податку на прибуток штраф застосовується починаючи з результатів діяльності I кварталу 2012 р.

Стаття 120 НКУ передбачає, що порушення термінів представлення декларацій карається штрафом у розмірі 170 грн. Такі ж дії, за які протягом року вже був застосований штраф, караються штрафом у розмірі 1020 грн.

Тобто повторним порушенням, за яке передбачений штраф у розмірі 1020 грн., буде порушення термінів представлення декларації незалежно від виду податку, за яке до платника податків протягом року вже був застосований штраф за порушення термінів представлення декларації і в період до одного року (до 365 або 366 днів) винесено податкове повідомлення-рішення.

Таким чином, ст. 120 НКУ не прив'язує термін "календарний рік" до можливості застосування повторного штрафу (лист від 05.04.2012 р. № 9993/7/15-1417).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини