Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова служба розповіла про наслідки для платників ПДВ, що не вчасно зареєструвалися

11 липня 2012, 15:39
242
0
Реклама

ГНСУ у узагальнювальній податковій консультації (наказ від 06.07.2012 р. № 588) розглянула наслідки для особи, підмета обов'язковій реєстрації платником ПДВ, але що не подало у відповідні терміни реєстраційну заяву.

Автори листа відмітили, що обов'язок по нарахуванню і сплаті податкових зобов'язань по ПДВ у такої особи виникає наступного дня після закінчення терміну, встановленого для представлення заяви, тобто 11 чисел місяця, наступного після періоду досягнення об'єму поставок 300 тис. грн. При цьому якщо останній день згаданого терміну доводиться на неробочий день, то такий обов'язок переноситься на 1 день пізніше.

Така особа не має права подати декларацію по ПДВ і задекларувати суму податку за період, що починається з дати виникнення обов'язку по нарахуванню ПДВ і що закінчується датою реєстрації його платником податку, але може самостійно сплатити суму податку до бюджету. При цьому штрафи за ненадання декларації не застосовуються.

Орган податкової служби за результатами проведення документальної перевірки зобов'язаний самостійно визначити такій особі суму податкового зобов'язання по ПДВ без права на податковий кредит і застосувати штраф у розмірі 25 % (при повторному порушенні - 50 %) від суми такого зобов'язання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини