Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений Закон про зайнятість населення

21 серпня 2012, 15:35
448
1
Реклама

БРЕШУ ухвалила новий Закон про зайнятість населення, який набуде чинності з 01.01.2013 р.

Нововведеннями передбачено, зокрема, наступне.

Працедавцеві, що працевлаштовує соціально незахищених безробітних громадян на нове робоче місце по напряму центру зайнятості терміном не менше чим на два роки, щомісячно протягом року з дня працевлаштування компенсуються витрати на сплату ЕСВ.

Молодому працівникові, що уклав трудовий договір на термін не менше трьох років з юрособою, розташованою в селі або селищі, надається житло на термін його роботи і одноразова адресна допомога в десятиразовому розмірі мінімальної заробітної плати за рахунок засобів Держбюджету в порядку і по переліку професій (спеціальностей), затверджених КМУ. У випадку якщо молодий працівник пропрацює в такому населеному пункті не менше десяти років, житло передається йому у власність.

Студенти, що отримали професію (кваліфікацію) по образовательно-квалификационному рівню "кваліфікований робітник", "молодший фахівець", "бакалавр", "фахівець" і що продовжують вчитися на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, мають право стажуватися по своїй спеціальності на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форми власності, виду діяльності і господарювання, на умовах, визначених договором про стажування у вільний від навчання час.

Обличчя старше 45 років, страховий стаж яких складає не менше 15 років, мають право до досягнення пенсійного віку на одноразову перепідготовку, спеціалізацію, підвищення кваліфікації по професіях і спеціальностях для пріоритетних видів економічної діяльності. Вибір професії із затвердженого переліку, форми і місця навчання здійснюється такою особою самостійно (Закон від 05.07.2012 р. № 5067 - VI).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини