Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сільгоспвиробники повинні оформляти договори оренди землі

18 березня 2013, 12:40
190
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що використання спеціального режиму обкладення ПДВ або ФСП є не обов'язком сільськогосподарського товаровиробника, а його правом.

Основний критерій для віднесення підприємств до категорії сільськогосподарських - виробництво у відповідних об'ємах сільськогосподарських товарів (послуг) на власних або орендованих основних фондах.

При цьому слід мати на увазі, що сільськогосподарські підприємства, що орендують земельні ділянки для ведення сільськогосподарської діяльності, повинні в обов'язковому порядку укладати договори оренди землі з орендодавцями.

Договори оренди землі підлягають обов'язковій державній реєстрації. Право оренди земельної ділянки виникає з дня державної реєстрації цього права (лист від 04.03.2013 р. № 3339/6/15-33-15).

Таким чином, податківці побічно підтвердили своє думка про те, що сільськогосподарська продукція, зроблена (вирощена) на земельних ділянках, відносно яких договори оренди не укладені або ув'язнені, але не зареєстровані в установленому порядку, не може вважатися вирощеною з метою застосування ФСП або сільськогосподарського режиму обкладення ПДВ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини