Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ГНСУ пояснила причини відмови в реєстрації електронної податкової накладної

19 березня 2013, 11:55
338
0
Реклама

ГНСУ відмітила, що Порядком ведення ЕРНН органам податкової служби не надано право заборони на реєстрацію податкових накладних.

При цьому Порядком встановлений перелік причин відмови в прийнятті податкової накладної або розрахунку коригування до реєстрації в ЕРНН: наявність помилок, відсутність в ЕРНН відомостей, що містяться в коригованій податковій накладній, факт реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування з аналогічними реквізитами.

Якщо спрямовані податкові накладні сформовані з порушенням вимог, передбачених НКУ, впродовж дня продавцеві спрямовується обгрунтована електронна квитанція про їх неприйняття.

Після цього платник має право зареєструвати в ЕРНН правильну податкову накладну в належні терміни.

Отже, податкові накладні, сформовані з дотриманням вимог НКУ і нормативки, що регламентує порядок напряму електронних податкових документів, підлягають реєстрації в ЕРНН (лист від 28.02.2013 р. № 3183/6/18-8515).

Ситуація дуже нагадує розгляд у відомому питанні про безпідставні невизнання податкових декларацій.

Проте якщо причини небажання податківців приймати декларації з низьким податковим навантаженням цілком очевидні, то мотиви відмови в реєстрації електронних податкових накладних не зовсім зрозумілі. Напевно, постраждало коригування, що зменшує податкові зобов'язання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини