Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці розглянули наслідки сплати податку на неправильний рахунок

22 квітня 2014, 08:22
235
1
Реклама

Відповідаючи на питання про відповідальність у разі перерахування платником погодженої суми грошового зобов'язання на неправильний код бюджетної класифікації, фахівці Миндоходов відмітили наступне.

Якщо платник неправильно заповнив реквізити платіжних документів або помилково перерахував засоби на неналежний код бюджетної класифікації, засоби не поступлять на відповідний рахунок бюджетної класифікації, отже не буде погашена сума грошового зобов'язання.

За порушення термінів погашення самостійно певного грошового зобов'язання платник несе відповідальність, встановлену ст. 126 НКУ і ст. 163-2 КУоАП, і на суму податкового боргу нараховується пеня.

Стаття 126 НКУ передбачає штрафи при затримці сплати погодженого податкового зобов'язання на термін:

- до 30 календарних днів включно - у розмірі 10 % непогашеної суми податкового боргу;

- понад 30 календарних днів - у розмірі 20 %.

Згідно ст. 163-2 КУоАП непредставлення або несвоєчасне представлення платіжних доручень на перерахування податків спричиняє за собою накладення штрафу на посадовців в розмірі від 5 до 10 НМДГ (повторно впродовж року - від 10 до 15 НМДГ).

З таким роз'ясненням можна ознайомитися в загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" Миндоходов (розділ 138.01).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини