Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На постачання товарів (послуг) податкова накладна не складена і зобов'язання не нараховане: як виправити

29 жовтня 2014, 18:00
180
0
Реклама

ГФСУ відповіла на питання про порядок віддзеркалення в обліку по ПДВ операції з поставки, податкова накладна по якій не складена і податкове зобов'язання не нараховане, в т. ч. якщо такі факти виявлені в наступних податкових періодах.

По операціях постачання товарів/послуг, на які в звітному періоді не складена податкова накладна, податкове зобов'язання в декларації після ПДВ і Реєстру за такий період відбивається на підставі документу бухгалтерського обліку.

При виявленні вказаних фактів в майбутніх податкових періодах постачальник зобов'язаний направити в контролюючий орган уточнюючий розрахунок до податкової декларації по ПДВ і додаток Д5 з позначкою в полі "Уточнюючий", в якому вказана операція відбивається в рядку "Інші".

У розділі I Реєстру за звітний період, в якому поданий уточнюючий розрахунок, така операція відбивається на підставі бухгалтерського документу з урахуванням того, що в графі 4 розділи I Реєстру вказується вид документу "БОУ", в графах 5 і 6 платник податків вказує своє найменування і свій ИНН. Інші графи Реєстру заповнюються в загальному порядку.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини