Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи обов’язково сплачувати авансові внески з ПДФО ФОПу на загальній системі оподаткування

20 грудня 2017, 10:30
954
0
Реклама

Фізична особа - підприємець на загальній системі оподаткування заповнює та подає додаток Ф2 «Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою» разом із податковою декларацією, незалежно від результатів провадження підприємницької діяльності.

Якщо протягом звітного періоду дохід від підприємницької діяльності не отримувався, то відповідні рядки додатка та податкової декларації прокреслюються.

Авансові платежі з ПДФО розраховуються платником податку самостійно згідно з фактичними даними, зазначеними в Книзі обліку доходів і витрат, кожного календарного кварталу та сплачуються до бюджету до 20 числа місяця, наступного за кожним календарним кварталом (до 20 квітня, до 20 липня та до 20 жовтня). Авансовий платіж за четвертий календарний квартал не розраховується та не сплачується.

У разі якщо результатом розрахунку авансового платежу за відповідний календарний квартал є від'ємне значення, то авансовий платіж за такий період не сплачується.

Остаточний розрахунок податку на доходи фізичних осіб за звітний податковий рік здійснюється платником самостійно згідно з даними, зазначеними в річній податковій декларації, з урахуванням сплаченого ним протягом року податку на доходи фізичних осіб на підставі документального підтвердження факту його сплати.

Надміру сплачені суми податку підлягають зарахуванню в рахунок майбутніх платежів із цього податку або поверненню платнику податку в порядку, передбаченому ПКУ (пп. 177.5.3 ПКУ).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини