Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як ФОП оформити розрахунки за туристичні послуги

16 жовтня 2018, 14:20
312
0
Реклама

В ДФС поцікавились в індивідуальному запиті яким документом слід оформити розрахунок з клієнтом при наданні туристичних послуг. На що ДФС відзначило, що розрахунки перш за все слід оформити згідно правилам Закону про РРО та Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, яке затверджене постановою Правління Національного банку України від 29.12.2017 р. № 148.

Так, за договором на туристичне обслуговування одна сторона (туроператор) за встановлену договором плату зобов'язується забезпечити надання за замовленням іншої сторони (туриста) комплексу туристичних послуг (туристичний продукт). До договору на туристичне обслуговування застосовуються загальні положення договору про надання послуг, якщо інше не передбачено законом та не суперечить суті зобов'язання.

Згідно з п. 11 розд. II Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні, яке затверджене постановою Правління Національного банку України від 29.12.2017 р. № 148 готівка, що надходить до кас, оприбутковується в день одержання готівки у повній сумі. Оприбуткування готівки - це проведення підприємствами і підприємцями обліку готівки в касі на повну суму її фактичних надходжень у касовій книзі, книзі обліку доходів, книзі обліку розрахункових операцій (пп. 18 п. 3 р. I Положення).

ДФС повідомляє в ІПК від 08.10.2018 р. № 4307/К/99-99-13-01-02-14/ІПК, що форма квитанції ПО-Д2 передбачена для розрахунків зі споживачами за побутові послуги. Форма затверджена наказом Укрсоюзсервіс від 29.09.1995 р. № 8. Таким чином за додатковими роз'ясненнями можна звернутися до Укрсоюзсервісу.

Читайте також статтю "Яка сума отриманих коштів потрапляє в дохід туроператора-єдинника" газети "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини