Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Експортний ПДВ: визначаємо курс гривні при складанні ПН

17 жовтня 2018, 08:30
416
0
Реклама

З метою визначення дати виникнення податкового зобов'язання з ПДВ у разі експорту товарів, датою оформлення митної декларації вважається дата завершення процедури митного оформлення експортної операції, яка визначається за фактом проставлення посадовою особою митного органу на всіх аркушах такої декларації відбитку особистої номерної печатки, а в разі електронного декларування - за фактом засвідчення електронним цифровим підписом посадової особи митного органу електронної митної декларації після перетворення її у візуальну форму.

Відповідно до п. 201.1 ПКУ на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в ЄРПН у встановлений ПКУ термін.

Офіційний курс гривні до іноземних валют та банківських металів починає діяти наступного робочого дня після дня встановлення (п. 7 Положення № 80).

Офіційний курс гривні до іноземних валют та банківських металів, установлений на останній робочий день тижня або на передсвятковий день, діє протягом наступних вихідних або святкових днів.

Офіційний курс гривні до іноземних валют та банківських металів, установлений в останній робочий день тижня або в передсвятковий день, починає діяти в перший робочий день наступного тижня чи в перший післясвятковий робочий день.

Отже, на дату виникнення податкового зобов'язання платник ПДВ - експортер складає податкову накладну з урахуванням офіційного курсу гривні до іноземних валют та курсу банківських металів, який встановлено НБУ у попередній робочий день.

Роз'яснення із розділу 101.09 модуля БАЗА ПОДАТКОВІХ ЗНАНЬ.

Про особливості визначення дати виникнення податкових зобов'язань з ПДВ можна дізнатись із ресурсу Ситуації для бухгалтера.

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи "ЛІГА:ЗАКОН" скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини