Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вихід учасника з ТОВ - тема тижня видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

17 жовтня 2018, 10:00
527
0
Реклама

17.06.2018 набрав чинності Закон про ТОВчастиною 3 Прикінцевих та перехідних положень якого передбачено, що протягом року з дня набрання чинності цим Законом положення статуту товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю, що не відповідають цьому Закону, є чинними в частині, що відповідає законодавству станом на день набрання чинності цим Законом. Цей пункт не застосовується після внесення змін до статуту товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю.

Тобто якщо не вносити зміни до статуту, товариства до 17.06.2018 керуються положеннями власних статутів, навіть якщо вони суперечать новому Закону про ТОВ. Якщо ж зміни до статуту вносяться після 17.06.2018, та в будь-якому разі після 17.06.2019 застосуванню підлягають норми нового Закону про ТОВ, навіть якщо статут містить інші положення (крім випадків, коли статут товариства містить інші положення, застосовуючи диспозитивні положення нового Закону про ТОВ).

Наразі у статті розглянуто порядок виходу учасника з товариства, передбачений новим Законом про ТОВ. Зазначене питання врегульовано ст. 24 Закону про ТОВ, яка містить чимало відмінностей від аналогічних попередніх положень законодавства.

Також на цю тему читайте статті:

"Вихід учасника з ТОВ: податковий облік в емітента";

"Вихід учасника з ТОВ: бухгалтерський облік в емітента";

"Вихід учасника з ТОВ: податковий і бухгалтерський облік в інвестора".

Для отримання безкоштовного доступу протягом 72 годин до аналітики інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини