Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перша спроба провести планову перевірку була невдалою: чи можуть контролери завітати знову

1 листопада 2018, 15:30
254
0
Реклама

ВС/КАС висловив свою позицію щодо тлумачення п. 77.2 ПКУ, згідно з яким платники податків з незначним ступенем ризику включаються до плану-графіка не частіше, ніж раз на три календарних роки, середнім - не частіше ніж раз на два календарних роки, високим - не частіше одного разу на календарний рік. Так, у постанові від 01.10.2018 р. у справі № 819/101/18 суд дійшов висновку, що призначення перевірки з метою реалізації затвердженого плану-графіку кількома різними наказами не порушує п. 77.2 ПКУ, адже не є тотожним включенню платника податків до плану-графіку більше одного разу на календарний рік.

Відзначимо, що за обставинами справи на виконання плану-графіку ГУ ДФС у Тернопільській області видало наказ від 12.07.2017, яким визначено провести з 31.07.2017 документальну планову виїзну перевірку тривалістю 10 робочих днів, проте за наслідками виїзду встановлено відсутність посадових осіб підприємства за юридичною адресою, про що складено акт неможливості проведення планової виїзної перевірки. Згодом контролерами прийнято наказ від 09.08.2017 про проведення документальної планової виїзної перевірки та було повторно здійснено виїзд за місцем здійснення господарської діяльності платника з метою вручення зазначеного наказу. Однак посадових осіб контролюючого органу не було допущено до проведення перевірки, про що складено акт відмови від допуску до проведення документальної виїзної перевірки та акт відмови від отримання наказу та ознайомлення з направлення на перевірку. 27.10.2017 податківці вирішили втретє спробувати провести перевірку, видавши черговий наказ (ця спроба теж виявилася невдалою).

Проаналізувавши зазначені обставини суд не угледів порушення у діях контролерів, наголосивши, серед іншого, що невідповідність місяцю початку проведення перевірки у третьому наказі (жовтень) із планом-графіком (липень) не може свідчити про протиправність наказу.

Пригадати, які існують види податкових перевірок, можна за допомогою матеріалу "Податкові перевірки: види та строки здійснення" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини