Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не скорочуйте назву підприємства в лікарняному листку

16 листопада 2018, 14:00
843
0
Реклама

На лицьовому боці бланка листка непрацездатності, зокрема, чітко вказуються: назва і місцезнаходження закладу охорони здоров'я (повністю), що підтверджуються штампом та печаткою закладу охорони здоров'я «Для листків непрацездатності»; місце роботи: назва і місцезнаходження підприємства, установи, організації (повністю).

Цивільний кодекс визначає, що юридична особа повинна мати своє найменування, яке містить інформацію про її організаційно-правову форму та назву; найменування юридичної особи вказується в її установчих документах і вноситься до єдиного державного реєстру. Юридична особа може мати крім повного найменування скорочене найменування. Юридична особа не має права використовувати найменування іншої юридичної особи.

Вимоги № 368/5 передбачено, що найменування юридичної особи повинно містити інформацію про її організаційно-правову форму та назву. Назва юридичної особи не може містити посилання на організаційно-правову форму.

Пунктом 3 Вимог передбачено, що назва юридичної особи береться у лапки та зазначається безпосередньо після організаційно-правової форми суб'єкта господарювання (крім органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів влади Автономної Республіки Крим, державних, комунальних організацій, закладів, установ).

Тому Фонд соціального страхування підсумовує: при заповненні листка непрацездатності повинна вказуватися повністю назва юридичної особи або її відокремленого підрозділу як самого закладу охорони здоров'я, так і організації, установи, підприємства.

Підписуйтесь наш канал в Telegram та сторінку в Facebook щоб завжди залишатися в курсі актуальних бухгалтерських подій

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини