Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОН опублікувало проект Договору для часткового навчання студента на виробництві

11 грудня 2018, 13:00
663
0
Реклама

МОН розмістило на громадське обговорення типовий договір про здобуття профосвіти за дуальною формою навчання. Планується, що це буде тристоронній документ, що дозволить організувати навчання не лише в закладі, а й на виробництві. При цьому роботодавець у межах договору може домовитися з учнем, що той працюватиме певний період часу після навчання на його виробництві. Про це розповіла Міністр освіти і науки 10 грудня 2018 року, під час круглого столу "Розвиток професійної освіти" в межах робочої поїздки до Львівської області.

Головна мета проекту договору - глибше залучити роботодавців до співпраці з закладами професійної освіти, більше зацікавити їх у розвитку дуальної освіти.

"Дуальна освіта - це коли учень близько 30% часу отримує теоретичні знання з професії у закладі освіти. Решту часу він проводить на реальному виробництві, де отримує можливість працювати на сучасному обладнанні, навчитись корпоративній етиці тощо. Зараз наші роботодавці не дуже глибоко зацікавлені в розвитку дуальної освіти. Аби це виправити, ми й підготували цей договір. Підписавши його, учень отримає вищий рівень освіти, але також зобов'яжеться відпрацювати певний час після випуску на виробництві, де здійснювалось навчання", - зазначила міністр.

Проект договору можна переглянути за посиланням: http://bit.ly/2QEDgbl

Про особливості використання праці працівників-студентів на виробництві читайте у ситуації.

Для отримання доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини