Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи пропонують зняти обмеження на максимальну тривалість додаткової відпустки самотніх матерів

8 січня 2019, 16:15
1399
0
Реклама

На офіційному веб-порталі Верховної Ради України розміщено проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо тривалості додаткових відпусток для одиноких матерів).

У законопроекті пропонується зняти обмеження на максимальну тривалість додаткової відпустки, передбаченої у ст. 182 прим.1 КЗпП, за наявності декількох підстав для надання цієї відпустки як у зазначеній ст. 1821 КЗпП, так і в дублюючій цю норму ст. 19 Закону України "Про відпустки".

Крім того, пропонується власне у КЗпП застосовувати визначення категорії "одинокі матері" у значенні, яке вже встановлено законодавством про соціальні допомоги, а саме Законом України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми".

Прийняття законопроекту покращить на законодавчому рівні захист одиноких матерів, що матиме позитивний вплив і на їхніх дітей, враховуючи, що одинокі матері та діти, яких вони утримують і виховують, є однією з найменш захищених категорій громадян України.

Крім того, у відповідному законодавстві додається більша визначеність і встановлюється безпосередній зв'язок законодавства про працю із законодавством про соціальну допомогу.

Хто має право на додаткову відпустку на дітей. Які документи потрібно надати для оформлення додаткової відпустки на дітей, дізнайтесь за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини