Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики про працевлаштування осіб предпенсіоноговозраста за квотою

25 січня 2019, 12:00
653
0
Реклама

Мінсоцполітики розповіло про надання інформації щодо квоти робочих місць для осіб передпенсійного віку (лист від 09.11.2018 р. № 21833/0/2-18/53).

1. Щодо розрахунку квоти підприємствами, установами та організаціями, у яких середньооблікова штатна чисельність становить 20 осіб.

На підприємства, установи та організації, у яких штатна чисельність становить 20 осіб, поширюється вимога про виконання квоти, відповідно до якої підприємствам, установам та організаціям з чисельністю штатних працівників від 8 до 20 осіб установлюється квота в розмірі не менше ніж одна особа передпенсійного віку у середньообліковій чисельності штатних працівників.

2. Щодо виконання квоти у разі, якщо працівник стане особою передпенсійного віку у другій половині звітного періоду.

Якщо особа у звітному році отримала додаткові гаранти у сприянні працевлаштуванню, зокрема, стала особою передпенсійного віку, і працювала у звітному році на умовах повної зайнятості, її необхідно враховувати при розрахунку квоти.

Обов'язковою умовою дотримання роботодавцями квоти вважається працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, та щорічне (не пізніше, ніж 01 лютого після звітного року) інформування про це державної служби зайнятості.

Як обчислити показники й заповнити звіт про квоту з працевлаштування читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН за посиланням.

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом до сервісу та оцініть весь обсяг і переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини