Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чергове підприємство оштрафоване за спробу підмінити трудові відносини цивільно-правовими

31 січня 2019, 08:00
2167
0
Реклама

Черкаський окружний адміністративний суд визнав правомірним накладення штрафу на підприємство у зв'язку з допущенням працівників до роботи без укладання трудового договору (рішення від 05.12.2018 р. у справі № 2340/3415/18).

За обставинами справи підприємство оскаржило постанову про накладення санкцій, зазначивши, що між ним та 50 робітниками укладено цивільно-правові угоди згідно глави 63 ЦКУ.

Водночас суд, відмовляючи у задоволенні позовних вимог підприємства, завважив, що предметами укладених ЦПД є виконання робіт охоронника, прибиральника, маляра, слюсаря, столяра, електромонтера, квіткаря, акомпаніатора, кухара, помічника кухара, офіціанта, виховання та догляд за дітьми, медичний нагляд за дітьми, медичний нагляд та медична допомоги дітям, фізичне виховання та догляд за дітьми, культмасове виховання та організація дозвілля для дітей, бухгалтерське обслуговування, - тобто процес праці, а не її кінцевий результат.

Окрім того, в укладених ЦПД не визначається обсяг виконуваної роботи, а обумовлюється зобов'язання виконувати роботи (надавати послуги), тобто праця за цими договорами не є юридично самостійною, а здійснюється у межах господарської діяльності підприємства з систематичним виконанням трудових функцій, що підтверджується отриманням оплати за виконану роботу щомісячно за фактичний період часу.

Увазі роботодавців пропонуємо матеріал "Трудовий чи цивільно-правовий договір: спростовуємо доводи Держпраці" сервісу "Інтерактивна бухгалтерія".

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини