Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна звільнити працівника, якщо він віддалено виконував свої обов'язки

1 лютого 2019, 10:15
537
0
Реклама

Управління Держпраці у Хмельницькій області звертає увагу на випадок, коли працівник без дозволу роботодавця виконує певне завдання впродовж свого робочого часу не на своєму робочому місці, а в іншому місці на території підприємства.

У п. 4 ст. 40 КЗпП йдеться саме про відсутність на роботі, а не про відсутність на робочому місці. Наприклад, за наявності автоматизованої пропускної системи на прохідній підприємства можна автоматично зафіксувати прихід/вихід працівника на/з роботу(и) (його прохід на територію підприємства), і дані цієї системи будуть доказом виходу працівника на роботу. Однак, він може й не дійти до свого робочого місця на території підприємства. У такому випадку це буде порушенням трудової дисципліни з боку працівника, за що на нього можна накласти дисциплінарне стягнення відповідно до ст. 147 КЗпП. Однак, звільнити за прогул не можна.

Разом з цим зазначене порушення трудової дисципліни не вважатиметься саме "прогулом без поважних причин", за яке працівника можна звільнити за п. 4 ст. 40 КЗпП. Натомість його можна буде звільнити у встановленому порядку за п. 3 ст. 40 КЗпП, якщо на такого працівника раніше вже накладалися певні дисциплінарні стягнення.

Детальніше про підстави, оформлення та належні виплати під час звільнення читайте в матеріалі газети "Інтерактивна бухгалтерія" за посиланням.

Для отримання доступу до вищезазначених та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступ до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини