Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики планує змінити законодавство про соцзахист чорнобильців

5 лютого 2019, 12:00
2021
0
Реклама

На офіційному веб-порталі Мінсоцполітики розміщено проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Проектом акта пропонується внести зміни до Закону, зокрема в частині:

- визначення територій радіоактивного забруднення, зокрема, зони посиленого радіоекологічного контролю у відповідність до норм Закону України "Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- уточнення правового статусу дитини у відповідності до норм Сімейного кодексу України;

- визначення загальноосвітніх навчальних закладів у відповідності з нормами Закону України "Про загальну середню освіту";

- встановлення надання відпустки постраждалим громадянам в календарних днях як визначено Законом України "Про відпустки", а не в робочих.

- врегулювання питання стосовно видачі посвідчень постраждалим особам за місцем проживання (реєстрації) особи.

Прийняття проекту акта дозволить, привести норми статей Закону у відповідність до норм діючого законодавства та значною мірою сприятиме врегулюванню існуючих суперечностей у системі соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Про аспекти використання праці чорнобильців, читайте за посиланням.

Для отримання безкоштовного 3-денного доступу до документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН скористайтеся ТЕСТОВИМ доступ до сервісу та оцініть всі переваги послуг, що надаються.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини