Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна відмовити у відпустці працюючому студенту у зв’язку з виробничою необхідністю

7 лютого 2019, 13:40
381
0
Реклама

Особам які одночасно працюють і навчаються, законодавство гарантує певні пільги, що стосуються часу відпочинку, робочого часу, оплати праці тощо.

Зокрема, ст. 216 КЗпП передбачає надання додаткових оплачуваних відпусток працівникам, які успішно навчаються у вищих навчальних закладах з вечірньою та заочною формами навчання, та водночас диференціює їх тривалість за цілою низкою критеріїв:

а) форма навчання (вечірня, заочна);

б) рівень акредитації навчального закладу;

в) курс, на якому працівник навчається.

Фахівець Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області наголосила: оскільки планування навчального процесу належить до компетенції вищих закладів освіти, то вони мають право розподілу встановленої законом тривалості додаткової оплачуваної відпустки упродовж навчального року. Власник зобов'язаний надавати працівникові відпустку саме в той час, який визначений вищим навчальним закладом. Ненадання відпустки в цей час не може бути обґрунтовано виробничою необхідністю для підприємства, оскільки ст. 202 КЗпП покладає на власника обов'язок створювати працівникам умови для поєднання роботи з навчанням.

Більше про відпустки у зв'язку з навчанням можна почитати у матеріалі «Навчальні відпустки: підстави, тривалість, умови надання й оплата» сервісу «Інтерактивна бухгалтерія».

Для отримання доступу до цього та інших матеріалів сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом до сервісу.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини